ANALOGUE AND DIGITAL RECORDING STUDIO

Mikkel Bøggild

Ejer, producer, operatør

P4042596.jpg
 

Jeg driver og er ejer af Skraaplan Recording. Jeg er uddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2004, så jeg har mine rødder og min baggrund på den anden side af glasset i kontrolrummet, og en stor del af mit virke er stadig ude på scenerne som multiinstrumentalist og sanger. Jeg er også DMA-nomineret sangskriver, og underviser i americana på konservatoriet.

At producere og indspille handler om at tage chancer - derfor kom studiet til at hedde Skraaplan Recording. Når maskinerne optager og den røde knap lyser, skal der være noget på spil; for mig er det vigtigste at indfange og belyse den nerve og den sjæl, der er kunstnerens DNA. Det er det, der får os til at lytte en ekstra gang og skabe musik, der er betydningsfuld, fængende og holdbar.

Jeg har bygget studiet efter mine egne lydidealer, og kender rummenes karakter som mit eget hjem. At gå de ekstra skridt for at få den rigtige lyd i indspilningen betaler sig altid - ikke bare fordi, at det er vigtigt i forhold til den færdige lyd, men man spiller bare bedre, når lyden, man indspiller og forholder sig til lyder af plade.

Når man vælger mig som producer, er min rolle først og fremmest at optimere artisten og sangen, så spotlyset fremhæver de unikke karakterer. Jeg er en blanding af en fodboldtræner og en fødselshjælper. Og jeg er der for at føre os i mål, hver gang.